Het is momenteel niet druk
Vandaag open tot 17u

Schatten van Vlieg

Zie jij wat ik zie?

Deze zomervakantie kunnen jonge bezoekers (slechthorend, doof en horend) op schattenjacht in het kunstenparcours van Paradise Kortrijk. (Groot)ouders en (klein)kinderen ontdekken samen spelenderwijs kunstwerken verspreid door de stad. Een zoektocht met interactieve opdrachten neemt jullie mee en helpt jullie te kijken met bijzondere ogen. Zie jij wat ik zie?

Jaron en Eva gingen alvast op onderzoek en ze slaagden erin om de schatkist te openen. Nu is het aan jou! Je avontuur start in museum Texture en eindigt in Kortrijk 1302. Je legt samen een parcours af van ongeveer 2,6 km. Voorzie ongeveer 2 uur om deze schattenjacht te spelen. 

TIP: Ga niet onvoorbereid op schattenjacht! Met onze 5 tips ben je gewapend als een echte paradijszoeker! 

De 5 tips

  • Download en print het info+speurplan hier

  • Breng iets mee om te schrijven

  • Laad je smartphone of tablet goed op, en breng die mee... want ook die heb je nodig

  • Download de ErfgoedApp via de App Store of Google Play Store op je toestel en zoek naar "Open de schat van Paradise"

  • En vergeet vooral niet om je gratis tickets op voorhand te boeken! 

Praktisch

1 juli tot en met 31 augustus 2021 | 10.00 tot 17.00 | gratis

Doelgroep: +4, met begeleiding van de (groot)ouders. Dit jaar ook uitzonderlijk uitgewerkt met Vlaamse gebarentaal zodat ook slechthorende en dove kinderen van dit parcours kunnen genieten.

Deze gezinsformule is voor iedereen die graag op ontdekkingstocht gaat!

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen verstoppen culturele locaties schatkisten. Families kunnen hun schattenjacht op voorhand plannen en op www.uitmetvlieg.be opzoeken waar er in hun buurt schatkistjes verstopt liggen. In 2021 focust Schatten van Vlieg op "Zie jij wat ik zie?".